2 redenen waarom je op tijd je opzetborstel moet vervangen!

1. Hoe langer je hem gebruikt, hoe minder plak hij verwijdert

Wanneer je 2 x per dag je tanden poetst – zoals het hoort –  verliezen de haartjes van alle opzetborstels na circa 10 weken hun stugheid waardoor je plak niet meer goed kunt verwijderen. Hierdoor ontstaan gaatjes en andere klachten. Een gaatje vullen kost al snel tussen €60 en €80 euro dus voorkom een hoge tandartsrekening en vervang regelmatig je borstel.  

2. De opzetborstel wordt een broedplaats voor bacteriën

Volgens onderzoek van TNO is een opzetborstel na 10 weken een broedplaats voor miljoenen bacteriën. Je denkt dat je je gebit schoongepoetst hebt, maar een oude versleten opzetborstel is smeriger dan je denkt. Staat je borstel in de buurt van het toilet? Pas dan helemaal op, elke keer als je doortrekt vliegen er schadelijke bacterien door de lucht en komen op je borstel terecht. 

De oplossing!
Met de service van Dr. Dent heb je altijd een schone borstel op het juiste moment. Je ontvangt elke 8, 10 of 12 weken een frisse opzetborstel. De opzetborstels zijn van hoge kwaliteit en circa 25% goedkoper – inclusief bezorging – dan  bekende merken uit de winkel.

Dus, start vandaag nog met beter en voordeliger poetsen en start met de slimme opzetborstel-service van Dr. Dent. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. 

Niet tevreden?
Laat het ons binnen 4 weken weten en je krijgt het volledige aankoopbedrag van ons gewoon terug.

 

De oplossing!

Met onze service heb je altijd een schone borstel op het juiste moment. Je ontvangt elke 8, 10 of 12 weken een frisse opzetborstel en tips over mondverzorging.

De opzetborstels zijn van hoge kwaliteit en circa 25% goedkoper – inclusief bezorging – dan  bekende merken uit de winkel.

Dus, start vandaag nog met beter en voordeliger poetsen en start met de slimme opzetborsel-service van Dr. Dent. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en dagelijks opzegbaar.

Niet tevreden? Laat het ons binnen 4 weken weten en je krijgt het volledige aankoopbedrag van ons gewoon terug.

Veel mensen poetsen veel te lang met hun oude borstel

Uit het onderzoek van TNO blijkt ook dat maar liefst 45 procent van de mensen langer dan drie maanden poetst met dezelfde opzetborstel, er zijn zelfs mensen die langer dan een jaar met een opzetborstel doen. Door op tijd je borstel je vervangen voorkom je gaatjes en andere klachten en dus een hoge tandartsrekening.


Waarom poetsen mensen te lang met hun oude borstel?

De belangrijkste oorzaken voor het niet tijdig vervangen van de borstel zijn omdat zij niet weten hoe snel de borstel zijn stugheid verliest en een broedplaats voor bacteriën wordt. Maar omdat veel mensen druk zijn met andere dingen, vergeten ze ook vaak nieuwe opzetborstels te kopen.

Goede opzetborstels

De opzetborstels van Dr. Dent zijn qua kwaliteit vergelijkbaar met de veel duurdere opzetborstels van de gevestigde merken zoals Oral-B en Philips. De zachte nylon borstelhaartjes zijn het belangrijkste onderdeel van de borstel. Alle goede merken gebruiken hiervoor een speciaal voor tandenborstels ontwikkeld materiaal: Tynex 612 van Dupont. Deze haartjes zijn sterk en flexibel en zijn met speciale apparatuur aan het uiteinde afgerond zodat ze het tandvlees masseren en goed bij alle randjes en hoekjes kunnen komen.

Hoe hoog de kwaliteit ook is, voor alle opzetborstels geldt dat je ze bij tweemaal daags poetsen na circa 10 weken moet vervangen. Zo heb je het beste poetsresultaat. 

Passen de Dr. Dent borstels op mijn elektrische tandenborstel?
De Dr. Dent opzetborstel is geschikt voor alle Oral-B handvatten voor elektrische tandenborstels behalve Oral-B Sonic. Hij kan gebruikt worden in combinatie met Oral-B Triumph, Oral-B SmartSeries, Oral-B PRO, Oral-B Vitality (behalve Vitality Sonic) en Oral-B PRO-Health Power.

Materialen Dr. Dent Opzetborstel
Afgeronde Nylon Haren

Pas op voor nep opzetborstels

Steeds vaker worden ook nep-opzetborstels verkocht met een zeer slechte kwaliteit. Deze borstels zijn vaak gemaakt van de allergoedkoopste materialen en worden geproduceerd in onhygiënische fabrieken. De borstels zijn helaas zo slecht, dat ze zelfs schadelijk zijn voor je gebit. De goedkope lokaal geproduceerde nylon voelt veel stugger en scherper aan en de gekleurde indicatiehaartjes veranderen nauwelijks van kleur.

Geef zelf aan om de hoeveel weken jij je nieuwe borstels wilt ontvangen

Bij uw bestelling kunt aangeven om de hoeveel weken je de nieuwe Dr. Dent borstels zou willen ontvangen. Indien je twee keer per dag je tanden poetst wordt door tandartsen aanbevolen elke 10 weken je opzetborstel te vervangen. Omdat niet iedereen precies dezelfde wensen heeft, bieden we drie mogelijkheden aan:

 

  • Elke 8 weken
  • Elke 10 weken (dit wordt door tandartsen aanbevolen)
  • Elke 12 weken
Opzetborstels OralB Abonnement
  • Ontvang elke 8, 10 of 12 weken jouw netjes verpakte schone opzetborstels + poetstip!
Goedkope opzetborstels OralB Abonnement
  • Al meer dan 10 tandartspraktijken werken samen met Dr. Dent en bevelen onze opzetborstels aan. 
Share This